Documentatie voor Axiell Collections en gerelateerde producten (Engelstalig of Nederlandstalig)

Gebruikersgidsen

 • Axiell Collections Snelstartgids
  Met deze snel-van-startgids voor beginnende gebruikers van Axiell Collections leert u binnen een uur of twee hoe Collections in elkaar steekt en hoe u daarin eenvoudig de belangrijkste taken kunt uitvoeren.
 • Axiell Collections Help (Engelstalig)
  Online user guide for Axiell Collections.
 • Testen van upgrades naar Axiell Collections
  Dit document beschrijft het verloop van het upgradeproces en geeft tips voor het testen van de datamigratie.
 • Complete Guide to Axiell Move 3.6.28 for iPhone & Android (Engelstalig)
  Deze handleiding is volledig up-to-date met Axiell Move 3.6.28 (oftewel de Verhuismmodule c.q. Admove). Het beschrijft het dagelijks gebruik van de app.
 • Complete Guide to Axiell Move 3.6 for the iPhone (Engelstalig)
  Deze handleiding is volledig up-to-date met Axiell Move 3.6 (oftewel de Verhuismodule c.q. Admove) voor de Apple iPhone (vanaf versie 5 en 5s of vanaf iPod touch 5 en iPad). Het beschrijft zowel de installatie van de server als het dagelijks gebruik van de app.
 • Accessing hosted Collections applications (Engelstalig)
  Axiell ALM biedt verschillende hosting-services aan. Met een hosting-service wordt software waarop u een gebruiksrecht hebt, geïnstalleerd op een niet-lokale (remote) server en onderhouden door AIS. U en andere gebruikers kunnen die software benaderen via het internet. In deze handleiding maken we onderscheid tussen ASP (Application Service Provision) oftewel Saas (Software as a Service) en website-hosting. Deze services zijn afzonderlijk of in combinatie beschikbaar. Om toegang tot uw website te verkrijgen, gebruikt u een internetbrowser. Om een Collections-applicatie of andere software op de server te benaderen, moet u inloggen met uw gebruikersnaam en wachtwoord via een zogenaamde remote desktop connection. Deze gebruikersgids laat u zien hoe u moet inloggen op de hosting-server, hoe u FTP moet gebruiken en hoe u lokale bronnen zoals printers en harde schijven en dergelijke kunt gebruiken.
 • Algemene foutcodes (Engelstalig)
 • Geselecteerde foutmeldingen in Collections (Engelstalig)

Onderhoudsgidsen

 • Designer Online Help (Engelstalig, bevat ook documentatie over database integrity tools)
 • Programming XSLT stylesheets for Axiell (Engelstalig)
  Onder het oppervlak van de grafische interface van Axiell Collections worden records door de software verwerkt in XML-formaat, hetgeen in feite een hiërarchisch gestructureerd tekstformaat is. Normaal gesproken komt u de XML zelf niet tegen, maar u moet er wel kennis van hebben als u XSLT wilt gaan gebruiken om uitvoerformaten te maken of om presentatieformaten voor uw Axiell Internet Server webapplicatie te bewerken. XSLT is een stylesheettaal (zelf ook in XML-formaat) om een XML-document te "transformeren" naar een andere document; dat kan een XML-document met dezelfde structuur zijn maar met wijzigingen in de data, of het kan een anders gestructureerd XML-document zijn, of een HTML-document, een PDF, of een ander tekstbestand.
  XML en XSLT zijn programmeertechnologieën van andere softwarebedrijven, dus om er alles van te weten te komen adviseren we u andere bronnen te raadplegen dan de handleiding die u hier kunt downloaden. Maar via deze handleiding krijgt u wel een snelle introductie, gevolgd door voorbeelden die u daadwerkelijk in de Axiell-software kunt toepassen, voldoende om goed van start te gaan.
 • Data migration tools (Engelstalig)
  Deze handleiding (gedeeltelijk in het Engels) beschrijft de volgende datamigratie tools van Axiell: importtool.exe, import.exe, export.exe, adcopy.exe en adsearch.exe.
 • SQL Server en Oracle

Installatiegidsen

Technische specificaties

Release-notes

FAQs